Bergqvist All kraft i samma riktning

Idag 58 år och egen företagare i konsultbranschen. Mest kanske känd som elitishockeyspelare under 20 år i 4 olika länder. Med 14 framgångsrika år i det svenska ishockeylandslaget Tre Kronor. Där han spelade 272 landskamper, näst mest genom tiderna, och vann 15 mästerskapsmedaljer med OS-guldet i Lillehammer 1994 och de tre VM-gulden -87,-91,-98 som kronan på verket.

Efter hockeykarriären har han jobbat som ledare i fyra olika branscher. Leksands IF Ishockey, LRF Konsult, AJ Produkter och Swedbank. Under sin tid som ledare har han nyttjat mycket positivt från idrottens värld. Han anser att hans år inom idrotten har varit som en högskola i ledaskap.

Jonas pratar inspirerande om det han lyckats bäst med i sina olika befattningar, det kan sammanfattas i att bygga team, få människor att växa samt skapa en positiv vinnarkänsla mot gemensamma tydliga mål. Jonas värderingar är mycket präglade från den goda delen av idrotten som hälsa, förtroende, ärlighet, målmedvetenhet och glädje. ”All kraft i samma riktning” illustrerar väl hur han leder en verksamhet.